Een profiel

Havens

Groningen Seaports is de beheerder van de haven van Delfzijl en de Eemshaven en aangrenzende industrieterreinen. De organisatie verzorgt de complete havendienstverlening aan haar industriële en MKB-klanten – van logistieke en infrastructurele diensten tot de uitgifte en het onderhoud van de terreinen in beide havengebieden.
Groningen Seaports heeft een marktgerichte instelling. Wij zijn dienstverleners. Voor ons staat de wens van de klant voorop. We hebben prima faciliteiten, we werken met korte lijnen, we hebben een ijzersterke multimodale infrastructuur en … wij houden van ons werk, onze regio en onze havens.

Terreinen

Groningen Seaports beheert naast de twee uitstekend uitgeruste moderne havens ook de industriegronden rond de havens en op andere plaatsen in de Eemsdelta. Op de terreinen bevinden zich diverse geclusterde bedrijven-terreinen, waaronder een chloorgerelateerde chemiecluster met Akzo Nobel en haar alliantiepartners als belangrijke spelers. Verder is er het duurzaam ingerichte Metal Park voor (licht)metaalgerelateerde bedrijvigheid. Hierop is onder andere Corus Aluminium (Aldel) gevestigd.